Снимка БулфотоСветовноизвестна личност направи коментар за случващото се в Афганистан.Британският премиер

...
Снимка БулфотоСветовноизвестна личност направи коментар за случващото се в Афганистан.Британският премиер
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Британската операция за евакуация от Кабул беше успех

Снимка Булфото

Световноизвестна личност направи коментар за протичащото се в Афганистан.

Британският министър председател Борис Джонсън похвали през днешния ден " колосалната " интервенция за изтегляне на цивилни от Кабул, откакто английските войски и дипломати се прибраха вкъщи след двуседмична евакуационна интервенция, поставяйки завършек на 20-годишното английско военно наличие в Афганистан, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Във видеопослание Джонсън похвали " колосалните старания " на английски сили, взели участие в " задача без аналог в най-новата история ".

Правителството му обаче стана обект на рецензии за изоставянето на стотици или даже хиляди уязвими афганистанци, за които Англия даде обещание да се погрижи. Джонсън отбрани през днешния ден евакуационната интервенция от Кабул от рецензиите, че министрите му са " заспали на пост ", изоставяйки хиляди подлежащи на евакуация афганистанци, отбелязва Ройтерс.

Генералът от запаса Ричард Данат, някогашен шеф на генералния щаб на английската войска, сподели, че държавното управление в този момент би трябвало да организира следствие, с цел да се откри за какво е било толкоз зле квалифицирано за бързото развиване на събитията. " Не мога да проумея за какво наподобява по този начин, като че ли държавното управление е заспало на пост ", сподели о.з. генералът пред радио " Таймс " и добави: " Евакуацията бе безредна, трябваше да се оправим по-добре, можехме да се вършим по-добре ". " Този въпрос е бил на бюрата на политиците от две-три години и сигурно е бил обсъждан тази година ", добави Данат.

Джонсън призна, че Англия не е желала да напуща Афганистан по този метод, само че сподели, че се е съобразила с графика за евакуация, избран от Съединени американски щати, които сложиха краен период за изтеглянето си до 31 август. " Макар че се изтеглихме дружно със Съединени американски щати, ще останем в района ", сподели Джонсън и добави: " Заедно със съдружниците ни от Америка и Европа, и по света, ще изработим метод към талибаните не съгласно думите, а съгласно дейностите им ".

" Ако новият режим в Кабул желае дипломатическо признание или да размразим милиардите, които в този момент сме замразили, те ще би трябвало да подсигуряват безвредното тръгване на тези, които желаят да изоставен страната, да зачитат правата на дамите и девойките и да не позволен Афганистан да се трансформира в развъдник на световния тероризъм, тъй като това ще е пагубно за страната ", добави английският министър председател, написа обстоятелства.бг.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР